Saastuttava energia(tasa)verotus

Löysin mahdollisuuden säästää vuotuisessa sähkölaskussani 230 euroa. Tuo summa ei löytynyt kulutuksen vähentämisestä, vaan säästö löytyy saastuttamisen lisäämisestä. Nykyinen hallitus (Keskusta, Kokoomus, Vihreät ja Rkp) keksivät nosta energiaveroja tämän vuoden alusta. Nousu näkyy jokaisen sähkölaskussa. Energiaverouudistusta on mainostettu ympäristöystävällisenä. Se ei ole sitä. Energiaverouudistusta ei tehty ympäristösyistä, vaan jostain piti löytää rahaa budjetista poistetun työnantajien kela-maksun tilalle. Eli nuo poistetut kela-maksut katetaan perimällä lisää energiaveroja esim. kansalaisten sähkölaskuissa.

Sähkölaskun energiavero on tasavero. Se on kaikille kansalaisille samansuuruinen ja kohtelee julmimmin pienituloisia. Energiaveron nosto on osoitus verotuksen viemistä kohti tasaveroa. Tuolle tielle Kokoomus, Keskusta, Vihreät ja Rkp ovat meitä vieneet. Kiittäkää heitä sähkölaskunne kasvamisesta ja kiittäkää heitä myös saastuttavasta energiaverosta.

Takaisin omaan sähkölaskuuni. Asun talossa, jossa on varaava sähkölämmitys. Lämmönlähdettä ei voi muuttaa sähköstä esim. pelletiksi. Vuotuiseen sähkölaskuuni saan säästöä 230 euroa vaihtamalla sähköyhtiötä. Ympäristön kannalta sähköyhtiön vaihto tarkoittaisi saastuttamisen lisäämisestä. Nyt käyttämäni sähkö tuotetaan kokonaan uusiutuvilla luonnonvaroilla. Fossiilisten polttoaineiden osuus nousisi puoleen, jos haluaisin säästää 230 euroa vuodessa. Tämä on sitä kuuluisaa ympäristöystävällisyyteen ohjaavaa energiaverotusta! Tällainen hölmöily on mahdollista sen takia, että sähkölaskun energiavero on samansuuruinen oli sähkö sitten tuotettu uusiutuvilla tai uusiutumattomilla luonnonvaroilla. Eli energiaverotus ohjaa saastuttamiseen ts. fossiilisten polttoaineiden käyttöön. Itse en voi hyväksyä tällaista hallituspuolueiden haluamaa suuntausta. Energiaverotus on muutettava aidosti ympäristöä suojelevaksi. Ympäristöystävällisyys pitää näkyä kuluttajan sähkölaskussa.

Sähköä kannattaa ja pitää säästää, en kannata tuhlaavaisuutta. Vaikka kuinka säästäisin sähköä, fossiilisesti tuotettu sähkö tulee tällä hetkellä edelleen edullisimmaksi. Kiitos siitä kuuluu saastuttamista tukevan energiaverotuksen. Energiavero on julma tasavero, joka käy kansalaisten kukkarolla. Veron takia sähkön hinta on noussut, vaikka eläisi kuinka säästeliäästi. Haluavatko nykyiset hallituspuolueet, että ihmiset palelisivat kotonaan paukkupakkasilla ja säästäisivät sähköä. Esim. kaikkein pienituloisimmilla on usein keinot vähissä säästää sähköä. He asuvat monesti vuokralla, joten asunnon energiatehokkuutta ei voi omin keinoin lähteä parantamaan. Eläkeläisille kohonneesta energiaverosta on tullut toinen ostovoimaa syövä yhteiskunnan tarjoama vitsaus. Eläkkeiden ostovoimaa syövä taitettu indeksi on se toinen vitsaus, joka olisi pitänyt poistaa ajat sitten. Saastuttava energiaverotus on myös nostanut yritysten energiakustannuksia ja samalla syönyt kilpailukykyä. Vihreä energiaverotus ei ole vihreä. Luomakunta tarvitsee suojelua, ei tällaisia silmänkääntötemppuja / virherpesuja.

Mika Ilvesmäki
pappamopoilija
Muurame

Advertisement
Kategoria(t): Arvot, Energia, Politiikka, Verotus, Ympäristö Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s