Muuramen terveyspalveluongelmat – pääministerin haaveilema peruskuntahelvetti

Pääministeri Jyrki Kaitainen!
Eilisessä puolueiden puheenjohtajien tv-tentissä te toistelitte sanaa vahvat peruskunnat, riittävän suuret peruskunnat. Te kerroitte hallituksen fantasiasta, miten riittävän suuret peruskunnat pystyvät tuottamaan kuntalaistensa palvelut. Tervetuloa tutustumaan todellisuuteen kehä kolmosen ulkopuolelle. Älkää kavahtako helvetti-sanan käyttöä, kirjoituksen lopussa syy sen käyttämisille selviää.

Tervetuloa Muurameen tutustumaan sanojenne sisältöön, tervetuloa tutustumaan haaveilemaanne peruskuntahelvettiin. Peruskuntahelvettiä ei vielä Muuramessa ole, mutta se halutaan sinne tehdä teidän hallituksenne toimesta. Jyväskyläläinen kuntaministeri Virkkunen on suurena apuna tämän järjettömän peruskuntahelvetin luomisessa,  Jyväskylä ja kuntaministeri Virkkunen haaveilevat Muuramen liittämisestä Jyväskylään. Pääministeri Katainen! Jyväskylän pitäisi olla Muuramelle se fantasioimanne peruskunta, joka tuottaa kuntalaisille palvelut. Muuramen liittyminen Jyväskylään pahentaisi sekä Muuramen että Jyväskylän tilannetta (lukekaa lisää…). Mutta palataan nyt fantasioimanne peruskuntahelvetin esikartanoihin.

Muuramen lääkäripalvelut ovat joutumassa kaaokseen Jyväskylän ongelmien takia. Muuramelaisten pitäisi sopeutua tähän tilanteeseen, käsittämätöntä. Vika ja syy ei ole Muuramessa vaan Jyväskylässä. Ongelmat ovat teidän fantasioimassa vahvassa peruskunnassa (Jyväskylä), joka pystyy tuottamaan asukkaille heidän tarvitsemansa palvelut. Muuramella on rahaa maksaa, mutta Jyväskylä ei pysty tuottamaan Muuramelle riittävästi lääkäripalveluja. Jyväskylä ei pysty itsenäisesti ratkomaan omia lääkäriongelmiaan, vaan Muurame vedetään ongelmiin mukaan ja muuramelaisista tehdään sijaiskärsijöitä. Jyväskylä leikkaa taloudellisten ongelmien takia asukkaidensa palveluista. Pääministeri Katainen! Teidän haaveilemanne vahva peruskunta Jyväskylä leikkaa rajusti asukkaidensa palveluja! Tuon ”vahvan peruskunnan” ongelmat vaikuttavat jo nyt Muurameen! Tuohon ”vahvaan peruskuntaan” Muuramen kuulemma pitäisi liittyä!!!??? Tämä on järjettömyyden huippu! Arvoisa pääministeri! Suomen hallitus teidän johdollanne ei ole ajantasalla ja haluaa pahentaa kuntien ongelmia!

Ja tässä pahin painajaisenne arvoisa pääministeri ja maan hallitus! Muuramen on vahva peruskunta. Muurame ei tarvitse kuntaliitosta! Muuramessa on tehty vuosikausia aktiivisesti työtä sen eteen, että olisimme vahva peruskunta. Tarvitsemme yhteistyötä muiden kuntien kanssa. Kuntaliitos olisi meille kuitenkin askel peruskuntahelvettiin, josta kukaan ei hyötyisi. Tällä hetkellä joudumme vakavasti miettimään perusterveyspalvelujen järjestämistä muulla tavoin kuin hallituksen osoittaman ”vahvan peruskunnan” Jyväskylän kautta. Kuntalaisemme eivät saa riittäviä palveluja. Muurame vahvana peruskuntana haluaa taata kuntalaisilleen riittävät palvelut. Jyväskylä ei pysty tuottamaan meille riittäviä lääkäripalveluja.

Kuntaliitoksia varmasti tarvitaan tietyissä tilanteissa, jos parempaa vaihtoehtoa ei ole. Terveitä ja toimivia kuntia ei kuitenkaan saisi pakkoliittää ”vahvoihin peruskuntiin”. Liitokset tulevat kalliiksi valtiolle ja kunnille, maan hallitus muutenkin lisää velkaamme ensi vuonna 7 miljardia. On hyvä muistaa, että kuntakysymyksissä ei ole välttämättä koolla väliä.

Uskonnollisessa kielessä helvetti kuvaa eroa jostakin. Peruskuntahelvetissä on kysymys kuntalaisten erottamisesta laadukkaista ja kustannustehokkaista palveluista.

Mika Ilvesmäki
pappamopoilija
kunnanvaltuuston 2. vpj
Muurame

Ps. Kuntarakenneuudistuksessa hallituksen mopo on karannut.

Kategoria(t): Arvot, Kunnallispolitiikka, Kuntaliitos, Palvelutuotanto Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Muuramen terveyspalveluongelmat – pääministerin haaveilema peruskuntahelvetti

  1. Nimetön sanoo:

    Niin ja muuramelainen peruskoululainenhan on tästä syksystä alkaen oikonut hampaitaan ihan Palokassa asti. Siinä sopassa on kuuleman mukaan mennyt Palokan hammashoidossa purukalusto ihan ristipurentaan asti. Nyt kiireesti lisää vastuullista väestövastuuta lapsistamme!

  2. Paluuviite: Lääkäriaikoja vähennetään Muuramessa – syyt Jyväskylässä! | Mika Ilvesmäki

  3. Paluuviite: Lääkäriaikoja vähennetään Muuramessa – syyt Jyväskylässä! | Kuntakapinalliset

  4. Paluuviite: Lääkäriaikoja vähennetään Muuramessa – syyt Jyväskylässä! « Kuntakapinalliset

Jätä kommentti