Saavatko apua sitä eniten tarvitsevat?

Kaaduin laskettelurinteessä helmikuun alussa ja mursin olkaluuni. Elämänrytmi muuttui hetkessä – moni suunnitelma meni uusiksi. Työssä oli kohtuullisen hektinen vaihe, sen keskeytti lähes kuuden viikon sairausloma. Oma toipumiseni on edennyt hyvin, kättä kuntoutetaan kohti normaalitilaa. Eniten tämä vaatii kuntoutettavalta malttia, asiat voisi olla paljon pahemminkin.

Tapaturmani hoito on tapahtunut julkisella sektorilla. Olisin voinut työnantajan vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen perusteella valita myös jonkun muun hoitavan tahon. Palvelu Muuramen terveyskeskuksessa on ollut aivan erinomaista. Kolme kertaa olen käynyt kontrollissa: röntgen + omalääkäri. Kaikilla kerroilla on aikaa kulunut n. 30 min minuuttia ja palvelu on ollut sekä laadukasta että kiireetöntä. Tällä hetkellä nautin fysioterapian palveluista. Olen Muuramelaisena erittäin onnellinen veronmaksaja. Kuntapäättäjänä lisäksi tiedän terveyskeskuksen toimivan kustannustehokkaasti. Olen kertonut heille tästä myönteisestä kokemuksestani. Palautteen antaminen on tärkeää! Tärkeää on myös kertoa Muuramen tk:hon, jos homma ei jostain syystä toimi.

Yllättävä olkapäävamma on pistänyt miehen ns. pienelle paikalle. Miten tärkeää onkaan palvelujen saatavuus, kun niitä tarvitaan. Oma tilanteeni ei lopulta ollut vakava, käsi vähitellen kuntoutuu. Miten on niiden laita, jotka tarvitsevat eniten sote-palveluja. Onko palveluja saatavilla? Ihmisyyteen kuuluu huolehtiminen niistä, jotka tarvitsevat eniten apua. Muuramessa palvelujen tilanne on monin tavoin hyvä, aina luonnollisesti löytyy kehitettävää. Huolissani olen valtakunnallisesta tilanteessa ja sote-uudistuksesta. Sote-uudistuksen tärkeimmät tavoitteet terveyserojen kaventamisesta sekä palvelujen saatavuudesta ovat unohtuneet. Valitettavasti nyt ei edetä asiakaskeskeisesti, uudistus on saanut leimallisesti poliittisia piirteitä. Sote-uudistus nytkähti eteenpäinpäin, kun yhdelle puolueelle luvattiin maakuntahallinto ja toiselle puolueelle palvelujen valinnanvapaus. Tämä on valitettavasti kallista leikkiä ihmisten hyvinvoinnilla, ihmisten terveydellä. Päätöksiä ei näytä enää ohjaavan kansalaisten hyvinvointi, vaan niitä ohjaavat poliittiset intohimot. Muuramelaisena päättäjänä lupaan tehdä kaikkeni muuramelaisten palvelujen eteen. Se vaatii myös uskallusta nousta vastustamaan valtakunnallisia toiveita. Näin tapahtui jo rakentaessamme Muurameen omaa sote-liikelaitosta. Sain alusta asti olla mukana mm. kotiuttamassa terveyskeskuspalveluitamme Jyväskylän hoteista itse hoidettaviksi. Muuramessa on totuttu olemaan luovia ja rohkeita!

Mika Ilvesmäki
kunnanvaltuutettu
kunnanvaltuuston 2. vpj.
kuntavaaliehdokas
Muurame

 

Kategoria(t): Arvot, Kunnallispolitiikka, Palvelutuotanto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s