Haaste tk-palvelujen säilymiseksi kunnan tuottamana

Haluammeko säilyttää kunnan tuottamat terveyskeskuspalvelut?
Haaste muuramelaisille – kuntalaiset ja kuntavaaliehdokkaat!

Puolueiden ja ehdokkaiden kuntavaaliteemoissa Muuramessa on selkeä yksimielisyys liittyen Muuramen terveyskeskuspalveluihin. Selkeästi toivotaan oman terveyskeskuksen jatkavan ja kunnan tuottavan terveyskeskuspalvelut. Tämä on selkeästi meidän kuntalaisten yhteinen tahtotila.

Nyt ei pelkkä tahtotila ja kauniit puheet riitä. Tämä on yhteinen asia.

Eduskunnassa on kevään aikana käsittelyssä laaja sote-lainsäädäntöpaketti. Soten järjestämislakiehdotus määrittää palveluiden tuottajiksi tulevaisuudessa maakunnan ja valinnanvapauden toteutuessa myös yrityksen tai kolmannen sektorin toimijan. Kunta ei voisi tuottaa tulevaisuudessa terveyskeskuspalveluita eikä muita sote-palveluita. Muuramen näkökulmasta tällaisessa ratkaisussa ei olisi mitään järkeä ja asia ei parantaisi kuntalaisten palveluita. Valinnanvapauden nimissä maakunta, yritys tai yhdistys voisi tuottaa Muuramessa sote-palveluita. Muuramen osaavin toimija eli kunta sysättäisiin sivuun.

Nyt meidän muuramelaisten on jälleen kerran otettava tulevaisuus omiin käsiimme ja pyrittävä vaikuttamaan. Kunnan sote-liikelaitoksen perustaminen oli täysin itsenäinen ja kuntalaisten etua palveleva ratkaisu. Siitä eivät Muuramen ulkopuolella läheskään kaikki tykänneet.

Alla on Keski-Suomen vaalipiirin kansanedustajien sähköpostiosoitteet. Heihin kannattaa nyt olla yhteydessä sähköpostilla (etunimi.sukunimi@eduskunta.fi) ja vaatia lisäystä lakiehdotukseen. Pitää vaatia kunnille oikeutta tuottaa sote-palveluita maakunnan alaisuudessa. Miksi yrityksille ja kolmannelle sektorille halutaan antaa tällainen oikeus, mutta kunnilta se halutaan evätä. Tätä ei voi ymmärtää. Toimivia palveluita ei kannata muuttaa ja sysätä kuntaa sivuun.

Keski-Suomen vaalipiirin kansanedustajat
Touko Aalto
Teuvo Hakkarainen
Petri Honkonen
Susanna Huovinen
Lauri Ihalainen
Anne Kalmari
Toimi Kankaanniemi
Aila Paloniemi
Mauri Pekkarinen
Sinuhe Wallinheimo

Mika Ilvesmäki
kunnanvaltuutettu

kunnanvaltuuston 2. vpj.
kuntavaaliehdokas
kesk.

Advertisement
Kategoria(t): Elinvoima, Kunnallispolitiikka, palvelut, Palvelutuotanto, sote. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s