Seuratoiminnan ihme Muuramessa – Elinvoimaisuutta

Olen viimeisen kuuden-seitsemän vuoden aikana radikaalisti tarkentanut omaa näkemystäni eräässä asiassa. Kauan on puhuttu siitä, miten järjestö- ja seuratoiminta tuottaa hyvinvointia kuntaan. Se oli aiemmin jonkinlainen kaunis korulause, mutta lopullinen sisältö puuttui. Se oli ihanne, johon oli välillä vaikea uskoa. Suunnanmuutos on tapahtunut kohtuullisen lyhyessä ajassa, enää ei ole kysymys teoreettisesta korulauseesta. Muuramessa on nyt saavutettu järjestötoiminnan sektorilla jotain merkittävää.

Omaan ajatteluuni on vaikuttanut erityisesti liikuntaseura Sykkeen toiminnan ja kasvun seuraaminen kohtuullisen läheltä. Toiminta on kasvanut valtavasti ja samalla liikuntapalveluja järjestetään hyvin laajalla sektorilla. Noiden palvelujen järjestäminen ei rasita kuntaa. Tämä koskee myös luonnollisesti monia muita muuramelaisia urheilu- ja liikuntaseuroja. Liikunnan saralla olemme päässeet Muuramessa vaiheeseen, jossa terveyttä ylläpitävä vaikutus ja sairauksien ehkäisy on näkyvää todellisuutta. Seuratoiminta on fyysisen hyvinvoinnin lisäksi myös sosiaalisen ja psyykkisen hyvinvoinnin lisäämistä.

Muuramessa on vilkas järjestötoiminta. Kaikki järjestöt eivät keskity liikuntaan, mutta kaikki järjestöt tuottavat omalla panoksellaan kuntaan hyvinvointia. Siksi on ennaltaehkäisyn näkökulmasta on tärkeää taata muuramelaisten järjestöjen toimintamahdollisuudet. Se on kunnalle edullista ja se luo meille kuntalasille mahdollisuuden osallistua, kehittää itseämme sekä tuntea Muurame entistä vahvemmin kodiksemme. Kysymys on kunnan elinvoimaisuudesta!

Mika Ilvesmäki
kunnanvaltuutettu
kunnanvaltuuston 2. vpj
kuntavaaliehdokas
kesk.
Muurame

Advertisement
Kategoria(t): Elinvoima, Kunnallispolitiikka, Kuntatalous, palvelut, Palvelutuotanto, Yhteisöllisyys. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s