Mitä on saavutettu valtuustokaudella 2017–2020?

Kuntapäättäjänä ajattelen päättäjien olevan tulosvastuullisia. Valtuustokauden aikana pitää tapahtua selkeää kunnan kehittymistä l. paikalleen ei voi jäädä. Kunnassa on samalla aina kehitettävää / parannettavaa, koskaan ei tulla valmiiksi. Seuraavassa joitakin poimintoja tämän valtuustokauden saavutuksista. Yhteistyössä päättäjien ja viranhaltijoiden kanssa nämä on saavutettu.

Kuntalaisille on pystytty edelleen järjestämään laadukkaat palvelut, erityisesti terveyspalveluitamme kehutaan ja verrataan moniin kuntiin. Kaikista kunnan palveluista suurikiitos kunnan henkilökunnalle – he tekevät ne. Me päättäjät päätämme resursseista ja suurista linjoista.  

Olemme käynnistäneet laajan investointiohjelman peruspalveluihin (n. 30 milj.) – tässä tapauksessa erityisesti lapsiin. Eli Isolahden päiväkoti / koululaajennus, Kinkomaan koulun laajennus sekä Mäkelänmäen koulun uudisrakennus että liikuntahalli. Nämä investoinnit eivät olleet agendalla valtuustokauden alussa. niihin päädyttiin palveluverkkoselvityksen myötä. Kunnan taloudellinen kantokyky riittää näihin investointeihin. Tärkeää on myös huomata, että nuo investoinnit suuntautuvat eri alueille Muuramea eli Muuramea kehitetään kokonaisuutena – ei ainoastaan keskustaa.

Perhekeskus ja nuorisokeskus. Keskustaan saatiin uudet ja käyttötarkoitukseen sopivat tilat nuorille. Kunta aloitti myös uuden toimintamallin eli perhekeskustoiminnan, joka on matalankynnyksen toimintaa eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Perhekeskukselle myös hankittiin ja remontoitiin käyttötarkoitukseen sopivat tilat. Oman työni kautta lasten ja perheiden parissa olen ollut mukana ohjausryhmässä käynnistämässä perhekeskuksen toimintaa. Kyseessä on ollut erittäin inspiroiva projekti.      

Kunnan talous on pystytty pitämään tasapainossa, vaikka taloudelliset suhdanteet / ennusteet kuntataloudessa ovat vaihdelleet valtuustokauden aikana. Kovaa työtä se on jatkuvasti vaatinut, mutta on selvitty. Seuraavan valtuuston on hyvä jatkaa vakaalla taloudellisella pohjalla.

Kunnan väkiluku on kasvanut eli olemme houkutteleva kunta uusille veronmaksajille. Samalla myös Muurameen on tasaisesti tullut uusia yrityksiä. Em. kaksi asiaa vahvistavat kunnan palveluiden rahoittamista.

Maanhankinta ja kaavoitus on ollut aktiivista eli sitä kautta on turvattu asuin- ja yritystonttien saatavuus.

Muurame ja Jyvässeutu liittyivät MAL-sopimuksen, joka koskettaa maankäyttöä, asumista ja liikennettä. Valtio on sopijaosapuoli, sopimuksella on merkitystä tulevaisuuden hankkeiden rahoittamiseen. Sopimuksen selkeä painopistealue on myös hiilineutraaliuteen ohjaaminen. Jyvässeudun kilpailukyky myös paranee MAL-sopimuksen myötä – pääsemme samoihin pöytiin etelän suurten kaupunkien kanssa. Itse sain seurata prosessia läheltä eli Jyvässeudun ohjausryhmästä – prosessi samalla lujitti seudullista yhteistyötä.  

Kunta käytti Riihivuoren alueeseen etuosto-oikeutta syksyllä 2017. Alueen kehitys on saatu uudelleen käyntiin ja siitä on kehittymässä vireä matkailu- ja virkistysalue. Kunta koordinoi kehittämistä, toiminta tapahtuu yrittäjävetoisesti.  

Tässä muutamia päällimmäisiä ajatuksia – listaa voisi jatkaa… Muuramella on loistavat mahdollisuudet tulevaisuudessa – haasteita ja kehittämistarpeita riittää – yhdessä me selviämme.

Advertisement
Kategoria(t): Elinvoima, Investoinnit, Kunnallispolitiikka, Kuntatalous, palvelut, Palvelutuotanto, Uncategorized, Verotus, Ympäristö, Yrittäjyys. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s