Valtuustokauden ensimmäinen vuosi takana

Kuntakentässä aika tuntuu nyt kuluvan erityisen nopeasti, vuosi on vierähtänyt hujauksessa. Pahoittelen etten ole kirjoitellut kuulumisia, tarkoitus on aloittaa tiheämpi kirjoitusrytmi. Ajan nopealle kulumiselle on ollut syynsä, kuntakentässä tapahtuu historian suurin muutos vuoden 2023 alussa aloittavien hyvinvointialueiden myötä ts. kunnat keksivät itsensä uudelleen. Sote-palveluiden järjestämis- ja tuottamisvastuun siirto vaikuttaa suuresti kuntien perustehtävään. Uusi kunta – uusi Muurame – täytyy olla paljon enemmän kuin nykyinen toiminta miinus sote-palvelut.

Toimin nyt toista kautta kunnanhallituksen puheenjohtajana, edelleen motivaatio on korkealla ja samalla tapahtuu paljon mielenkiintoisia asioita kuntakentässä.  Muurame on vahvasti mukana myös kuntien edunvalvontatyössä, toimin vuosina 2021-2023 Kuntaliiton Kehyskuntaverkoston puheenjohtajana. Verkosto edustaa 44 kuntaa, joiden asukaspohja on yli 800 000 asukasta. Kuntien yhteinen edunvalvonta näyttäytyy entistä tärkeämpänä, esim. kuntien rahoituspohjassa tulee olemaan haasteita hyvinvointialueiden syntymisen myötä. Samalla on pyrittävä edistämään valtion kuntiin kohdistaman säätelyn vähentämistä, kuntakentän moninaisiin haasteisiin löytävät ratkaisut kunnista eivät säätelystä.

Muuramessa on ensimmäisen valtuustovuoden aikana laadittu uusi kuntastrategia, joka hyväksyttiin kunnanvaltuustossa kesäkuussa. Strategia laadittiin laaja-alaisessa yhteistyössä valtuutettujen, työntekijöiden ja sidosryhmien kanssa. Lopputuloksesta on syytä olla tyytyväinen ja nyt on aloitettu strategian jalkauttaminen. Kuntastrategia toimii ns. rullaavana l. jo ensi kesänä on ensimmäinen tarkastelupiste. Rullaavuus mahdollistaa tarvittavat korjausliikkeet strategiakauden aikana.

Päättäjien yhteistyö toimii saumattomasti Muuramessa, on toiminut jo vuosikymmenten ajan. Samoin toimii myös yhteys päättäjien ja valmistelevan organisaation välillä. Paljon on Muuramessa tehty ja paljon on vielä tehtävää. Kuntaa viedään eteenpäin kehittävällä otteella, pyritään toimimaan sekä pitkäjänteisesti että samalla olemaan ketteriä. Muuramen asukasluku on edelleen kehittynyt myönteisesti. Kasvu haastaa meidät myönteisellä tavalla kehittämään asukkaiden palveluita ja myös varmistamaan palveluiden rahoituspohjan mahdollistamalla uusien työpaikkojen syntymisen. Muurame suuntaan vahvasti tulevaisuuteen!                 

Advertisement
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s