Moponi

Pappatunturi automat vm. -82.
Mopo on ollut minulla kohta seitsemäntoista vuotta ja toiminut kuin unelma – useimmiten.

Nyt on kuitenkin tullut aika muutokselle, mopo on viety erääseen muuramelaiseen yritykseen muunnosta varten l. siitä tehdään sähköllä kulkeva. Ajoon mopo pitäisi saada lähitulevaisuudessa.

Perusteet tällaiselle ratkaisulle ovat kahtalaiset: toisaalta ekologisuus ja kiertotalous – toisaalta paikallisen yrittäjyyden tukeminen. Pappatunturin moottori on 2T-moottori eli se ei ole päästöiltään aivan niitä pienimpiä. Sähkökäyttöisenä päästöt leikkaantuvat nollaan fossiilivapaata sähköä käytettäessä. Mopolla on vielä runsaasti käyttöikää, vasta 39-vuotias. Sähköistämällä ikää ja kilometrejä saadaan lisää – samalla tehdään vähän muutakin entisöintiä .Miksi ostaa uutta, kun vanhassa on potentiaalia – kiertotalous rules.

Riihivuori - mopokuva - linjatb jatolppa pois - profiilikuvaMiten kunnan tulot syntyvät eli mistä saadaan rahat palveluiden tuottamiseen kuntalaisille? Mitä enemmän meillä Muuramessa on yrityksiä, sitä vakaammalla pohjalla ovat kunnan palvelut – tulopohja on turvattu. Haluan oman sähköistysprojektini kautta tukea muuramelaista yritystoimintaa, turha kantaa rahoja kotikunnan ulkopuolelle. Käytetään kotikunnan palveluja!   

Etusivulle

 

339aa489-a604-422c-a0e2-596b5b3f0a9d
e8e5c7b0-71e8-4466-86a9-81baf78db5f8

Advertisement