Moponi

Pappatunturi automat vm. -82.
Mopo on ollut minulla kohta seitsemäntoista vuotta ja toiminut kuin unelma – useimmiten.

Nyt on kuitenkin tullut aika muutokselle, mopo on viety erääseen muuramelaiseen yritykseen muunnosta varten l. siitä tehdään sähköllä kulkeva. Ajoon mopo pitäisi saada lähitulevaisuudessa.

Perusteet tällaiselle ratkaisulle ovat kahtalaiset: toisaalta ekologisuus ja kiertotalous – toisaalta paikallisen yrittäjyyden tukeminen. Pappatunturin moottori on 2T-moottori eli se ei ole päästöiltään aivan niitä pienimpiä. Sähkökäyttöisenä päästöt leikkaantuvat nollaan fossiilivapaata sähköä käytettäessä. Mopolla on vielä runsaasti käyttöikää, vasta 39-vuotias. Sähköistämällä ikää ja kilometrejä saadaan lisää – samalla tehdään vähän muutakin entisöintiä .Miksi ostaa uutta, kun vanhassa on potentiaalia – kiertotalous rules.

Riihivuori - mopokuva - linjatb jatolppa pois - profiilikuvaNäin kuntavaalien yhteydessä on hyvä keskustella siitä, miten kunnan tulot syntyvät eli mistä saadaan rahat palveluiden tuottamiseen kuntalaisille. Mitä enemmän meillä Muuramessa on yrityksiä, sitä vakaammalla pohjalla ovat kunnan palvelut – tulopohja on turvattu. Haluan oman sähköistysprojektini kautta tukea muuramelaista yritystoimintaa, turha kantaa rahoja kotikunnan ulkopuolelle. Samalla haastan muita kuntavaaliehdokkaita tekemään pieniä tai suuria asioita muuramelaisen yrittäjyyden hyväksi. Käytetään kotikunnan palveluja!   

Etusivulle

 

339aa489-a604-422c-a0e2-596b5b3f0a9d
e8e5c7b0-71e8-4466-86a9-81baf78db5f8